Wednesday, September 7, 2016

Suomenhevostenpäivä 6.9.

Eilisen Suomenhevosten päivän kunniaksi ajattelin rustailla tänne pienen pätkän Tamariinista, sen uudesta tallista ja touhuista. 
Viime viikolla Tara pääsi vihdoin muuttamaan kanssamme Budapestiin Miskolcista. Iso kiitos Taran hyvästä hoidosta Miskolcissa menee Fatima ja Amina Hmaidin tallille Hejömenti Lovasparkille. Tamariini viihtyi loistavasti ja apua, valmennusta sekä neuvoja oli aina tarvittaessa saatavilla. Köszönjük! 

Sitten uudelle tallille. Matkaa tallille meiltä kotoa kertyy noin 30min autolla. Joo onhan se aika pitkä matka, mutta tästä tekstistä ja kuvista selviää, miksi olen 4-6 kertaa viikossa valmis ajamaan tuon matkan. Uusi talli sijaitsee paikassa nimeltä Üllö ja se on samalla lailla täyshoitotalli kuin edellinenkin, eli Tara saa olla päivät pihalla, karsinat siivotaan ja se ruokitaan päivittäin(kaikki tämä kuuluu siis kuukausimaksuun). 
Suoraan pihasta pääsee metsään ja käytiinkin siellä tässä männä päivänä katselemassa vähän paikkoja ja mitä sieltä löytyikään! Laukkasuoraa niin paljon kuin silmä kantaa, kangasmetsää ravailtavaksi, käveltäväksi ja laukattavaksi. Parasta on, että voit tehdä juuri sellaisen maastolenkin kuin tuntuu, jos on enemmän aikaa riittää siellä polkuja ja teitä tunneiksi, mikäli aikaa on vähemmän voi tehdä lyhyemmän lenkin. 

Tallilta löytyy myö maneesi, pienempi kuin edellisessä, mutta aivan passeli meidän tarkoitukseemme sadepäiville. Estekalustoakin löytyy ihan tarpeeksi, jotta esteratsastuskin pääsee jatkumaan. Kaikki on siis paremmin kuin hyvin ja nyt antaa kuvien kertoa lisää :) 

Taran ensimmäinen ilta uudella tallilla.

Maisemia uuden tallin pihalta. Kentälle ja tallille päin samasta kohdasta. Oikean puoleisessa kuvassa oleva korkea rakennus on maneesi.


Maisemia maanantain kostealta maastolenkiltä, jonka jälkeen hevonen ja ratsastaja olivat ymmyrkäisenä onnesta. Ensimmäistä kertaa maastossa 1,5(kyllä luit oikein, puoleentoista) vuoteen. Tulipas oikein paha mieli, kun  mietin, että viime kerrasta on noin pitkä aika. Vaikka onhan Tamariini päässyt pellolla laukkaamaan, mutta ei se ole sama asia. 

Kuvia tarhailusta.

Karsina, josta näkee käytävälle, HUIPPUA! Ja piiiiitkä käytävä kaksin puolin täynnä heppakavereita :)

Muutama kuva vielä lisää Taran tarhasta ja siitä, miten on kavereita, joka puolella :) 


No comments:

Post a Comment