Wednesday, September 21, 2016

Syksy tulee

Ai mistä tietää, että tulee syksy? No siitä, että pitää laittaa ulos päälle muutakin kuin shortsit ja t-paita. Oon tässä nyt parina aamuna autoa hakiessa laittanut jopa hupparin päälle. Ei sillä, auringossa on kyllä edelleen lämmin tai jopa kuuma, jos ei tuule.

Näyttääkö tää teistä syksyltä? Ei miustakaan. Eikä tunnu.

Tähän sateita enteilevään kuvaan liittyy yksi kappale tarinoita eksymisestä.. Kuinka puolen tunnin ajomatkasta tuli Budapestin ruuhkissa ja tietöiden lomassa sittenkin 1,5 tunnin ajomatka. 
Kävinpä maanantaina viemässä Jukan Újpestiin peliin ja piti ajaa sieltä suoraan kotiin. Kuvittelin valinneeni Google Maps-sovelluksesta sen tien, joka johtaa kotiin reittiä, jonka osaisin varmasti ilman Google Mapsiakin. Helppo nakki siis, eikö?
Noh, sitten saattoi käydä niin, että ajoin yhden risteyksen ohi, koska "Tässä on niin paljon ruuhkaa, että menen seuraavasta" Ei tullut seuraavaa. 
Huomasin seuraavani jokea. "No ei se haittaa. Osaan tätäkin kautta", kunnes huomasin jo toista kertaa ajavani täysin väärään suuntaan, koska kaksisuuntainen rantatie oli tietöiden takia yksisuuntainen. Huoh. Ei muutakun kiltisti jonon perään ja kohti keskustaa. "Hei tästä pääsee oikealle Margit híd-sillalle, sieltä ainakin osaan kotiin". Menin oikealle ja olin jumissa sillalla, kunnes käännyin oikealle ja oikealle ja odotin risteyksessä noin 15-20min. Tästä jatkoin suoraan, ollen jo joen oikealla puolella Budapestia. Vannoin meneväni suoraan.
En mennyt. Käännyin jostain syystä oikealle koska google maps(ehkä) ohjasi niin. Ja huomasin olevani taas AIVAN väärässä paikassa. Ei muutakuin seurasin ohjeita. Jos kuvittelette, että tämä oli viimeinen virhe.. Eipä ollut. Vielä onnistuin missaamaan yhden risteyksen. 
Sitten etsin parkkipaikkaa meidän kadulta ja sitähän ei siellä yllättäen ollut, joten jouduin vielä ajamaan jäähallille vain todetakseni, ettei sielläkään ole parkkipaikkaa ja rupesi satamaan kaatamalla vettä. Noh. Loppujen lopuksi istuin autossa niin kauan, että parkkipaikka vapautui ja kävelin kaatosateessa kotiin. Ah kiitos ja ei ikinä uudestaan ruuhka-aikaan paikasta, jossa en ole ikinä käynyt, paikkaan jonne kuvittelen osaavani. Jälkikäteen naurattaa. Silloin ei niinkään...  

Mutta palataanpa syksyyn. Syksyn tulon tietää myös siitä, että tänään maastoretkellä Tamariinin kanssa, sen jalkojen alla kuivat lehdet rahisivat. 
Se on jännä, miten täällä alkaa vain lehdet tippumaan puista. Ja tuolla metsässä ne näyttää ihan siltä kuin ne olis auringosta palaneet. Semmosia vaalean ruskeita ja koppuroita. Ei ollenkaan sellaisia punaisia ja keltaisia. Joko ne on vihreitä puissa tai harmaanruskeita maassa :o 
Ruskaa täällä ei ainakaan vielä ole. En oikein oo varma tuleekokaan. Se kun on/olisi tosi kaunista valokuvausaikaa. Pitäisi vaan taas saada otettua kamera kauniiseen käteen ja kuvattua. Tuntuu, ettei pitkään aikaan ole oikein saanut aikaiseksi, ehtinyt tai ollut inspiraatiota kuvata. Huomasin, ettei Tamariinistakaan löytynyt edes puhelimesta juuri uusia kuvia. (Alla ne mitä löytyi)

Mmm. Ei ihan näytä kyllä syksyltä tuossa vasemman puoleisessa kuvassa. 

Myös Tamariinista tietää, että on syksy.. Se on jo hyvää vauhtia kasvattamassa talvikarvaansa. HUOH. Ei tartteis vielä. Päivisin on kuitenkin ollut yli 20 astetta lämmintä ja reenatessa hikoilee. Ja reenistä puheen ollen, vihdoin hyppäiltiinkin uudella tallilla. Ihan sellaisia pieniä vaan, ettei aloiteta liian hankalilla ja isoilla jutuilla, kun ei oo hypätty varmaan 3-4 kuukauteen kunnolla. Otettiin alkuun pientä ristikkoa oikeaan kierrokseen, sitten pientä pystyä vasempaan, sitten tehtiin niistä kivaa kahdeksikkoa, eli hypättiin vuoron perään niitä. Loppuun otettiin vielä vähän isompi pysty(ehkä 80cm?), jota hypättiin kolmantena esteenä tuohon edelliseen yhdistelmään. Yllättävän kivasti se meni, eikä Tarakaan yrittänyt karata alta eikä juosta liian kovaa. Nyt, jos malttaisi/viitsisi tehdä kivoja pieniä tehtäviä, vaikka kerran viikkoon, niin voisi sitten pikkuhiljaa lisätä esteitä ja vähän myös korkeutta. 
Tällä hetkellä mitään tavoitetta ei oikein ole tuon estehyppelyn suhteen, joten omaksi iloksi vaan pompitaan. Ehkä vielä jonain päivänä kisaan... Ehkä?

Fiilistelyn vuoksi yksi estekuva viime keväältä :) 

Mistä muusta tietää, että on syksy? No jääkiekkokausi on jo kovassa vauhdissa, niin täällä kuin Suomessakin. Täällä aloiteltiin virallisesti kausi pari viikkoa sitten, on ollut pari kotipeliä ja ennen kauden alkua käytiin myös yksi vieraspeli katsomassa. Miulla on villi veikkaus, että tällä kaudella ei liikaa jääkiekkoa ehdi katsomaan, vaikka hallilla olisinkin. Onnilla on niiiiiin paljon vauhtia jo. Pitäisi kiivetä portaita, ensin ylös ja sitten alas. Eikun mennään sittenkin ovesta ulos tai sisään. Mitäs jos valittaisiin kuitenkin kärryjen työntely tai äidiltä karkuun juoksu. Istuminen? Eheeei. Ei tuu kuuloonkaan. Ainakaan kauempaa kuin 3 sekunttia. Paitsi jos äitillä on mukana mustikoita, niin saatan istua sen aikaa, että syön sen kipollisen mustikoita. 
Toissa päivänä olis ollut kyllä vieraspeli siellä Újpestissä, mitä olis voinut mennä katsomaan, mutta totesin itselleni, että todennäköisesti näen enemmän peliä telkkarista kotoa kuin paikan päällä. (Tosin loppujen lopuksi ehdin vasta toisen erän alkuun. Pienten vastoinkäymisten takia....) 

Miskolc kävi pelaamassa meitä vastaan. Olipa hassua, kun oma joukkue ei ollutkaan puna-valkoinen vaan sininen. Eikä ne tutut nimet olleetkaan enää meidän joukkueessa. 

Oijoi! Ja pääsin myös viettämään äidin omaa vapaailtaa (kiitos Jukka!!) Meillä oli kaverin kanssa puhetta jo viime keväänä, että lähdetään yhdessä katsomaan Nickelbackia syyskuussa. No hänelle tuli viime hetken peruutus, eikä päässytkään, joten meinasin itsekin jättää menemättä. Luojan kiitos en jättänyt. Se oli livenä aivan huippuhyvä ja teki kyllä erittäin hyvää päästä vähän fiilistelemään itsekseen(muuallekin kuin tallille). En edes muista milloin olisin käynyt noin isoa konserttia katsomassa viimeksi(jos ei festareita ehkä 5 vuotta sitten lasketa). Olisiko tuollainen isompi yksittäisen artistin konsertti ollut Phil Collins aikanaan Hartwall Areenalla?

Hyvää syksyn jatkoa! Nauttikaa ulkoilusta ja kauniista ruskan maisemista!


No comments:

Post a Comment