Monday, October 2, 2017

Kaikenmaailman kakkuja...

Heippa vaan kaikille. Herätellääs taas hiukan blogia henkiin ennenkuin palataan takaisin Unkariin hetkeksi. Kesä oli ja meni. Toki täällä Suomessa sitä ei oikein huomannut, koska lämpimiä ja aurinkoisia päiviä tuntui olevan ehkä viikon verran. En toki raskaana ollessani siitä viitsinyt narista, vaikka olisihan se ollut ihan kiva, että olisi vaikka t-paita tai kesämekko päällä voinut kulkea. No eipä niistä säistä sen enempää, eipä se tälläkään hetkellä tuolla ulkona kovin hyvältä näytä. Onni toki nauttii lätäköissä juoksemisesta ja hyppimisestä :)
Tamariini voi Unkarissa hyvin, hänellä oli myös tänä kesänä vuokraajatyttö, koska minun reissuni venyi Suomessa lähes 4 kuukauteen. Se on päässyt maastoilemaan sydämensä kyllyydestä Bettiinan kanssa. Minä en millään malttaisi odottaa, että pääsen takaisin hevosen selkään ja jatkamaan estetreenejä siitä mihin viimeksi jäätiin, eli kommenttiin "Nyt olet valmis kisoihin". Siitä ei toki ihan jatketa vaan aloitellaan ensin perusjutuista ja edetään toivottavasti viimeistään kevääseen mennessä taas siihen pisteeseen :)
Elokuussa perheemme kasvoi vielä yhdellä pienellä pojalla <3 Nyt olen sitä mieltä, että meidän perhe on kokonainen(tai ehkä haluan koiran jonain päivänä... Mutta sen aika ei ole vielä). Ristiäiskakuistakin tuolla alempana kuva ja siellä paljastuu myös pienen pojan viikko sitten saatu nimi.
Tässä kuva mahasta puolitoista viikkoa ennen poitsun syntymää.

 Ja sitten itse asiaan. Olen tässä keväällä ja kesällä intoutunut oikein urakalla kakkuhommissa ja kokeilemaan kaikenlaista. Sokerimassakakkuja olen tehnyt muutaman ennen tätä, juustokakut ovatkin paljon tutumpia. Onnin 1-vuotissyntymäpäiville tein ensimmäisen sokerimassapäälysteisen kakkuni ja siitä intouduin kokeilemaan lisää. Nyt kesällä on ollut suht kivasti aikaa leipoa, kun isovanhemmat, niin Oulussa kuin Lappeenrannassakin, ovat auttaneet Onnin hoidossa. Kirjoittelen kakkujen alle vähän lisää, mikä kakku on kyseessä ja mitä varten se on tehty :)

EDIT: Tämä kakkuhan meinasi vallan unohtua. Eli toukokuussa sisareni täytti 25 vuotta, jota juhlittiinkin äidin ja siskon kanssa kuukautta aiemmin, koska en päässyt varsinaisena ajankohtana paikalle. Extempore tehtiin myös kakku Hennille. 


Nämä molemmat kakut on tehty meidän Unkarin kotona, ensimmäinen oli äitienpäivää varten, kun äiti toi silloin sopivasti Onnin meidän Mauritiuksen reissun jälkeen Unkariin. Halusin kokeilla, miten tuollainen vihreä limejuustokakku tehdään, koska en ollut aiemmin tämän väristä kiillettä tehnyt juustokakun päälle. Tosin se päätös syntyi vasta, kun juusto-osio oli jo tehty, siihen mennessä siitä oli vielä tulossa mangososeella päälystetty juustokakku... Jukka halusi myös omana syntymäpäinänään samanlaisen limejuustokakun. Koristeet siihen juustokakkuun olivat hiukan erilaiset... Halusin tehdä jotain maalivahtiteemaan sopivaa. En kyllä siinä vaiheessa uskonut koristeiden koskaan päätyvän kakkuun, mutta ne onnistuivatkin paremmin kuin olin edes uskaltanut ajatella.

Kesän ensimmäinen mansikkakakku valmistui Oulussa appiukon toiveesta(eli minä halusin tehdä kakun ja appiukkoni pyysi, että tekisin mansikkatäytekakun). Koristeluksi halusin laittaa vain kauniita punaisia mansikoita ja muutaman mintun lehden. Nam!

Oulussa valmistui vielä toinenkin kakku viikon sisään, kun halusin pitkästä aikaa tehdä seeprakakun. Tämä seeprakakku on tehty mansikkasoseesta ja vanilijakinuskisekoituksesta. Myös tällaista koristelua halusin kokeilla. 

Tämän mansikkakakun tein Lappeenrannassa omien vanhempieni luona, kun ostettiin 5kg laatikko luomumansikoita. Ja voi että ne olivat hyviä! Yhtään mansikkaa ei mennyt koko 5kg laatikosta hukkaan ja kaikki olivat yhtä herkullisen näköisiä kuin kuvassa näkyvät.

Tämä taasen oli toinen poikani 2-vuotissyntymäpäiville tehdyistä kakuista. Mansikkainen juustokakku mustikka-mansikkakoristuksella. 

Nämä viimeiset kaksi olivat toisen poikamme ristiäisiin tehtyjä. Vasemmanpuoleiseen sain vinkin ja idean eräältä tuttavaltani, joka muistuttikin aiemmin yhteisellä tutullamme olleen tällainen ristiäiskakku heidän tyttärensä ristiäisissä. Pitihän sitä päästä kokeilemaan osaanko käyttää pastavärejä ja kuinka minulta sujuu kirjakakun teko... Ja yleisön pyynnöstä tehtiin vielä limejuustokakku toiseksi kakuksi :) Kirjoittelen mielelläni reseptejä kakkuihin, mikäli joku haluaa. 

EDIT: Lisätty ensimmäinen kakku. :)



No comments:

Post a Comment