Wednesday, October 15, 2014

Görömbölyn "edustusratsastus", maastoilua ja karkulainen

Taas on tovi ehtinyt vierähtää viime kirjoituksesta.. Kiirettä? No vähän joo, mutta tässä ja seuraavissa päivityksissä tuliskin sitten niistä kiireistä hiukan lisää :) 

Tosiaan tämä Görömbölyn "edustusratsastus"/paraati oli ilmeisesti (vieläkin ehkä hiukan epäselvää miksi se tehtiin) viinirypäleiden tallomisen kunniaksi joka vuosi järjestettävän tapahtuman yhteydessä suoritettava ratsastus. Minulle ilmoitettiin vain, että täytyy pukea mustaa ja valkoista päälle. Käskystä heitin siis kisahousuni jalkaan ja koska oli hiukan kylmä niin paksumman mustan hupparin ylleni. Alkuun ratsastettiin Eszterin kanssa kahdelleen meidän tallilta tapaamispaikalle odottamaan muita paraatiin osallistuvia ratsukoita.

Meitä ei sunnuntaina ollut kuin viisi ratsukkoa, koska järjestäjät olivat unohtaneet kertoa, että hevosparaatiosuus oli siirretty lauantaille, joidenkin muiden esiintyjien takia. Se ei toki meitä haitannut, joten ratsastimme viidestään muutaman kerran käyntiä ja ravia edestakaisin juhla-alueen editse auton perässä. Tamariini sai olla kärkiratsuna, koska se toimii parhaiten ensimmäisenä hevosena, eikä sitä tällöin tarvitse pidätellä niin kovin. 


Näissä kuvissa viivyimme hetken aikaa juhlapaikan vieressä olevalla nurmikolla hevosten kanssa. 

Tämän edustustehtävän jälkeen lähdimme kaikki viisi maastoon Görömbölyn ja Tapolcan kukkuloille ja metsiin. Noin kahden tunnin maastossa mentiin tällaisissa maisemissa käyntiä ravia ja yksi pätkä myös vähän reippaampaa laukkaa :) Kyllä siellä muut laukkasivat muillakin pätkillä, mutta meille riitti heidän laukalleen hyvin ravikin :p

Tytöt kysyivät minulta otanko selfieitä... Noh välillä, joten otettiin sitten yhteisselfie maastossa :) Ja tässä kohtaa todennäköisesti viimeistään pohditaan, että missä kypärät. Yleensä käytetään kypäriä maastossa ja hypätessä eteenkin, mutta tänään ne jätettiin pois, koska olimme alussa "edustamassa". 
  
Kotiinpäin mennessä aurinko paistoi kivasti, kun käveltiin pitkin Görömbölyn katuja. Tamariinikin malttoi vihdoin kävellä rennosti (ehkä 3,5 tunnin liikutus oli sillekkin jo hiukan virtaasyövä ;) )

Ja mitä ihmettä! Maanantaina iltapäivällä tallille tullessani minua kohtasi tällainen näky :o Tähän asti Tamariini on ollut omassa tarhassaan, mutta nyt se löytyi samasta tarhasta eilisen maastoseuran ja viereisen tarhan herrasmiehen Rafaellon alias Rafin luota. No ensimmäisenä tietysti kysyin oliko ne laitettu tarkoituksella samaan tarhaan, koska aitakaan ei ollut rikki mistään kohtaa. Eipä oltu. Tämä oli kuulemma jo toinen kerta maanantaipäivänä, kun Tamariini on oma-aloitteisesti siirtynyt aidan yli tai ali kaverin tarhaan. 
Molemmat kaverukset tosin näyttivät siltä, että ihankuin he olisivat aina olleet samassa tarhassa, kuten ilmeistä näkee :p
No, Tamariini siirrettiin jälleen omalle puolelleen aitaa ja tuntui jäävän sinne ihan mielellään. 

Ja mitä vielä. Voitte vaan kuvitella, kun näin tämän tiistaina saapuessani tallille. Tara oli jälleen siirtynyt aamupäivän aikana aidan toiselle puolelle Rafin luo...

Korjasin sitten itse aidan vielä kertaalleen. Nyt kaksinkertaisen aidan sijaan siinä on nelinkertainen aita. Näinköhän pitää karkulaisen omalla puolellaan? 



Vastaus edellä esitettyyn kysymykseen:
Eipä pitänyt, joten nyt kaverit tarhaavat kahdestaan tuplasti isommassa tarhassa ja aita välistä poistettiin kokonaan.


No comments:

Post a Comment