Thursday, October 2, 2014

Puunausta, reeniä ja kengityshommia...

 Taas olis aika pienen blogijutun. Aurinko on tässä viime päivinä helliny Miskolcia (tänään tietenkin sataa, mut siks onkin hyvä päivittää blogia :) ja sen takia intouduinkin ottamaan muutamia aurinkoisia kuvia... Hevosesta yllättäen :P

Tara sai äidiltä vähän niinkuin läksiäislahjaksi uudet päitset ennen Unkariin tuloa, mutta en oo viittiny ottaa niitä käyttöön kun oli sateisia kelejä. Nyt on sitten aurinkoa ja uus talli niin laitoin uudet hienot päitset päähän. Tara pääsikin ne päässä maistelemaan vihreetä ruohoa, vieläkun sitä on :) ja hyvinhän se maistuikin. Ja puunauksesta puheen ollen, leikkasin hiukan Taran harjaa ja otsista sekä häntää, kun otsis alkoi tulla jo silmille ja harjakin olla tosi tosi paksu (niin että hiostaa). Ensi viikolla lähtee Taralta myös hyvin kasvatettu talvikarva, jottei se hikoilis enää reenien aikana ja jälkeen niin kovin. Täällä on kuitenkin vielä noin +24 astetta lämmintä, niin pärjää mainiosti ilman talvikarvaa, eikä hevosta tarvitse pestä kokonaan jokaisen reenin jälkeen.  


Vihreän napostelun jälkeen mentiin sitten tarhaan ja vaihdettiin kuivaan heinään. Aurinko lämmitti niin, että tarhan portinnokalle oli ilmestynyt tommonen pieni öttiäinen. Meinasin ensin laittaa riimunnarun sen päälle, ennenkuin huomasin. Tosin ötökkää varten olis kyllä ollu kiva, kun olis ollu iso kamera mukana, olis ehkä saanu vähän hienomman kuvan. 

Tarhojen nurkalta piti vielä napsasta kuva.. Ihankuin olis kesä! 

 Kengittäjä-Karille terveisiä Unkarista! Seitsemän viikkoa oli Tamariinilla samat kengät jalassa ja nyt laitettiin sitten vaihtoon, kun löydettiin paikallinen kengityskaveri. Eka kuvassa vasemmalla siis vielä vanha kenkä ja toisessa laitetaan sitten jo uutta popoa. 

Tässä olis valmiit takajalat, nilkka hienosti ojennettuna ;)

Tässä taas oikean puoleinen jalka laitettuna ja toista vasta aloitetaan laittamaan. 

Kiitokset meidän kengittäjälle Suomessa, joka käytti myöskin ständiä, Tara osasi nyt seisoa jalka ständillä TOSI hienosti! :) Ajoittain jopa korvat pystyssä ;) 

 Itseä hiukan jännitti, miten kengitys tulee täällä sujumaan, kun ei ole yhteistä kieltä, mutta Tamariini ei ikinä ole käyttäytynyt näin hienosti(kuvaan piti tietysti laittaa korvat luimuun) kengityksessä. Malttoi seisoa paikallaan eikä venkoillut tai vänkäillyt yhtään, vaikka toiset söivät päiväkauroja vieressä. Jippii! :) 

Oijoi! Tässä kuva ensimmäisen estevalmennuksen jälkeen :) Niinkuin naamasta näkyy, niin se meni superhyvin, vaikka edellisestä valmennuksesta (,jos ei kenttäkurssia lasketa) on jo lähes vuosi. Tamariini oli TODELLA innoissaan esteistä, kuten aina, mutta kun päästiin tekemään töitä, niin se osasi jälleen näyttää parhaat puolensa ja kehujakin tuli. Reenin jälkeen Tara pääsi taas syömään vähän vihreetä :)

Tässä tosiaan kuva esteistä, joita mentiin.
Otettiin alkuun vain muutamaa pientä ristikkoa ja suunnan vaihdoksia, koska valmentaja näki meidät ensimmäistä kertaa hyppäämässä. Pari hyppyä molempiin suuntiin yksittäistä ristikkoa ja sitten ruvettiin tekemään pidempiä tehtäviä. 
Otettiin kasikossa kahta ristikkoa, molempiin suuntiin ja sitten tehtiin toisesta pysty ja toisesta pieni okseri. Lisättiin okserin jälkeen neljän laukan päähän pieni aita. Rata mentiin seuraavasti: pystyltä mentiin kuudella laukalla vasemmassa reunassa näkyvälle okserille, josta tehtiin hyvä tie vasemmassa laukassa maneesin päädyn kautta pienelle ristikko-okserille(keskellä), josta jatkettiin neljällä laukalla keltaiselle aidalle ja aidalta oikeassa laukassa okseri-pysty-sarjalle sekä viimeisenä sininen pysty, jolta aloitettiin. Tamariini meni radan tosi hienosti, minun pientä virhettä lukuunottamatta viimeisen sarjan ensimmäisellä esteellä. Otettiin loppuun vielä kerran pieleen mennyt sarja ja sen onnistuttua lopetettiin hyppääminen. Loppuverkan tein ulkokentällä, jotta sain hevosen rauhoittumaan vähän helpommin. 
Valmentajalle tuli yllätyksenä, kuinka hyvin noin ei-estehevostyyppinen hevonen voikaan hypätä. Hän sanoi odottaneensa harjoituksista ihan jotain muuta, mutta oli suoritukseemme erittäin tyytyväinen. 
Itse tunsin saavani aika paljon harjoituksesta irti, koska pitkään aikaan kukaan ei ole ollut muistuttamassa, edes perusratsastusjuttuja. Ensi viikon estevalmennusta odotellessa ;) 

Valmennusta seuraavana päivänä Jukka saikin ratsastella Taran. Mentiin ulkokentällä pienessä tihkusateessa, mutta se ei näiden tovereiden menoa tuntunut haittaavan. Virtaa Tarassa oli taas ihan hurjasti, mutta laukkaamisen jälkeen se rauhottui tekemään töitä, myös ravissa. 
Reenin jälkeen olikin hyvä vetää melassit napaan, tosin toki piti ensin tarkistaa sattuisiko Jukalla olemaan jotain hyvää kädessään. 

Tänään on hevosen ja Lauran vapaapäivä sekä sadepäivä ja Jukkakin sattui lähtemään Budapestiin U-16 maajoukkueleirille, niin onkin erityisen hyvä päivä ottaa pieni vaahtokylpy... 

No comments:

Post a Comment