Thursday, September 25, 2014

Uudella tallilla...

Tosiaan, kuten otsikko kertoo, olemme muuttaneet Tamariinin kanssa uudelle tallille. :) 

Tässä mussuteltiin heppaa vielä ennen uudelle tallille lähtöä, vai olikohan kyseessä niskahieronta? :D

Uudella tallilla tarhan koko kasvoi ja viereisessä tarhassa on Tamariinille heppakaveri. Hyvin Tara tuntui jäävän ensimmäisenä päivänä tarhailemaan, kun ei paljon kuvattavaksi enää suostunut tarhaan laskun jälkeen :)

Tässä kuva tallin etupuolelta. Kyseessä siis maneesitalli ja maneesin molemmin puolin löytyy tallikäytävät. Tamariinin karsina sijaitsee maneesin oikealla puolella olevalla käytävällä edestä päin katsottuna. Tallin edessä vasemmalla näkyy auto, jonka kyljessä lukee Lóambulancia... Kyseessä on siis hevosambulanssi, jolla eläinlääkäri tulee tallille tai vetää kopin kanssa hevosen mukanaan klinikalle :) 

Tältä näyttää maneesi sisältä päin. Iso maneesi, jossa on kuitupohja, jossa on erittäin hyvä ratsastaa :) Maneesin lisäksi tallilla on toki myös ulkokenttäkin. Tuntuu, että Tamariini on huomattavasti rauhallisempi ratsastaa maneesissa kuin edellisessä paikassa ulkona, näinköhän pohja vaikuttaisi osittain ratsastettavuuden laatuun?
 
Tallilta löytyy myös vasemmassa kuvassa olevan kaltaisia aidattuja juoksutusympyröitä kaksin kappalein ja pian valmistuva oikean puoleisessa kuvassa näkyvä kävelytyskone.  

Tässä kuva ensimmäiseltä maneesiratsastukselta. Tamariinihan on tosiaan tätä ennen ollut maneesissa tasan kaksi kertaa, estekisojen lämmittelyssä, joissa maneesissa ratsastaminen oli täysi fiasko. Sen takia pienillä epäluuloilla lähdin maneesiin, mutta kuten jo mainittu, se sujui paremmin kuin hyvin, koko reeni mentiin kivasti korvat pystyssä ja keskityttiin tekemiseen :)

Korvat pystyssä ollaan myös karsinassa, koska viereisestä karsinasta löytyy kaveri, vai oliskohan syynä kuitenkin kohta saapuva ruoka? ;) Tyytyväisen oloinen heppa on kuitenkin uudella tallilla ollut :)

Vihreäkin tuntuu maistuvan.. Tosin milloinpa ei Suomenhevoselle ruoka tai vihreä heinä maistuisi? :D

Koska tästä tarhasta ei löydy omena-eikä luumupuita, niin Tamariini maisteli eräänä päivänä puunlehtiä, suoraan puusta ja nameja kädestä.

Tältä näyttää tallin käytävä meidän karsinalta etuovelle päin. Hyvin on tilaa ja löytyy pesupaikkakin sisältä, mikä on meille erittäin hyvä, koska Tamariini hikoilee edelleen aika paljon rankan reenin jälkeen.

Kävin myös tiistai-iltana katsomassa pari estevalmennusta, josko vaikka uskaltautuisi myös itse valmennukseen, kunhan tästä taudista paranee. Valmentaja ainakin vaikutti pätevältä kaverilta. Ja muun muassa tällaisia esteitä meidän tallilta siis löytyy. 

Olen käynyt edelleen auttelemassa edellisellä tallilla ja tässä onkin kuvia Fitszgo-koirasta, joka paistattelee aamuauringossa keskiviikkona :)



Ja tältä näyttivät meidän estereenit 1,5 kuukauden tauon jälkeen. Ensin mentiin pientä (50cm) ristikkoa ravissa ja laukassa, sitten otettiin muutama sarjaesteharjoitus 17 metrin välillä, ensin ristikko ja sitten pieni 60cm pysty. Loppuun kokeilin vielä pienen rataharjoituksen, jossa viimeisenä oli alimmaisessa kuvassa näkyvä 80cm okseri. Hyvin muistui mieleen ja hevonen oli kyllä onnesta soikeana hyppäämässä. 
Erittäin tyytyväinen olen kyllä uuteen talliin näin viikon perusteella ja odotan innolla, mitä talvi tuo tullessaan heppailun osalta :) 

Jos kiinnostaa katsella enemmänkin kuvia uudelta tallilta niin niitä löytyy tällaisesta osoitteesta: http://www.hejomentilovaspark.hu/


2 comments:

  1. No nyt on hyvät puitteet harrastaa! :) Paljon tuollaisessa paikassa on tallivuokra?

    ReplyDelete
  2. No on kyllä! :) Tallivuokra on vaan 200€/kk, sisältää kaiken(ruoka, tarhaus, karsinan putsaus, ruokinta 3 kertaa päivässä, kaikki mahdolliset fasiliteetit on käytössä niin paljon ku jaksaa käyttää vaan), tosin täällä se on suht hintava, kun esimerkiks kaupan kassa saa noin 300-400€/kk palkkaa.

    ReplyDelete