Monday, September 8, 2014

Tutkimusretki ja Miskolci Sörfesztivál

Noniin, taas olis tarinan aihetta kerrakseen, joten tiedossa PALJON kuvia tälle kertaa :)
Käytiin viime viikolla viettämässä laatuaikaa hepan ja Jukan kanssa maastossa. Tallille mentiin siinä uskossa, että kumpikaan ei nouse hevosen selkään, mutta kuinkas kävikään. Jukka kiipesi kyytiin, koska lähdettiin vaan kävellen tutkimaan uusia maastoreittejä :)  
 Hevonenkin saattoi matkalla maistaa muutaman ruohotupon, koska kuvaussessiot kesti sen mielestä AIVAN liian kauan.

Käveltiin tallilta vähän eri suuntaan kuin normaalisti ja löydettiinkin tosi kivoja maisemia vuorenkupeesta :) Tämmösiä pieniä taloja, joiden tontit oli hassuja pitkulan muotoisia ja jatkui ylöspäin pitkin vuorenrinnettä. Ja pientä ryteikköä myös, missä päätettiin kääntyä takaspäin.

 Löydettiin myös superkiva ylämäkilaukkapätkä!

 Koska Jukka ei halunnut laukata, niin Laura kiipesi kyytiin ja kävi laukkaamassa ylimääräisiä energioita Tamariinilta pois. Mäki ylös laukkaa ja ravia/käyntiä takas alas :) 

 Matkalta löytyi myös vielä pienempiä taloja, joiden pihassa oli semmoset heppakärryt, niinkuin täällä on liikennemerkeissä :P Pitääkin semmosesta liikennemerkistä joku päivä napsasta kuva niin näätte! Täällä on myös tommosia satukirjojen hirmusen isoja kivannäkösiä puita!

Yllä olevassa kuvassa on lisää pitkulaisen mallisia tontteja pienine kivoine taloineen :) 

 Takaisin lähdettiin vähän eri reittiä ja löydettiin tämmösiä "mökkejä". Tai mökeiksi kuviteltiin ylemmällä tasanteella olevia samannäkösiä rakennelmia menomatkalla, mutta Google translaten avulla saatiin selville, että nää on viinikellareita! Pienten hökkelien takaa vuoren sisältä löytyy kylmäkellareita :) Osa rakennuksista oli täysin ikkunattomia ja osasta taas tehty pieniä mökin tapaisia, joissa ihmiset viettävät kesällä aikaa. 

 Miskolcissa oli viime viikonloppuna Sörfesztivál (=olut festivaali), joka oli nelipäiväinen iltatapahtuma, bändeineen. Festarialueelta löytyi 2 eri esiintymislavaa, joissa esiintyi niin Unkarilaisia kuin ulkomaalaisiakin artisteja. Ensimmäisen päivän(torstain) pääesiintyjänä oli Unkarilainen Edda. Ei käyty torstaina kuin pyörähtämässä alueella, koska Jukalla oli reenit pitkälle iltaan.

 Toisena iltana meno olikin jo aivan eri luokkaa, niin meillä kuin muillakin alueella olijoilla. Jukka sai hyvän idean, kun huomattiin, että alueelta löytyy myös erilaisia tivolilaitteita, "Mennään possujunaan". No pienen vastustelun ja yhden mökötyksen jälkeen löysin itseni kuitenkin POSSUJUNASTA :D Mököttäjä en tosin ollut minä, vaan toinen possujunan pitäjistä. Pitäjät olivat oletettavasti pariskunta, joista nainen ei olisi laskenut meitä junaan, mutta miehelle rahat kelpasivat kyllä ja lopputuloksena oli, että nainen lähti menemään ja myö istuttiin Jukan kanssa junaan. :D



Koska mentiin possujunaan, oli miun päästävä myös tämmöseen kieputtimeen. Yritettiin ottaa "kiva yhteiskuva", mutta koko touhu menikin aivan ilveilyksi ja yllä kamerasta löytyneiden kuvien parasta satoa :D Perjantain pääesiintyjänä oli Dr. Alban, joka osoittautui todella huonoksi live-esiintyjäksi. Esitti yhteensä noin 15 biisiä, joista kolme kappaletta kolme kertaa (yksin, remixin ja kavereiden kanssa).

 Seuraavana päivänä otettiinkiin taas vähän iisimmin. Jukalla oli ollut pitkä päivä töissä, mutta esiintyjänä oli Alphaville, joten olihan sitä mentävä katsomaan ja odotuksetkin olivat aika korkealla eilisen jäljiltä.

 Olutfestareiksi olutvalikoima oli melko pieni, mutta kyseessä olikin Borsodi-olutfestivaali, joten siellä myytiin pääasiassa tämän pääsponsorin oluita. Eväänä Alphavillen keikalla oli Lepény, ohut perunarieskan tapainen paistettu lettu, jonka sisällä oli tejföliä(kermaviilin tyylinen paikallinen versio) punasipulia, maustetta ja jotakin pyttipannulta näyttävää lihaa, namnam. Alphaville oli huomattavasti parempi kuin edellisen päivän artisti, muttei kuitenkaan kovin erikoinen. 

 Sunnuntaina käytiin Don Pepessä syömässä ennen alueelle menoa. Hieman alkoi viikonloppu jo väsyttää, mutta pitihän se viimeisenkin päivän pääartisti, Boney M., nähdä.

 Jukka ei jostain syystä hirveesti arvostanut, kun en antanut sen alottaa syömistä ennenkuin olin ottanut kana ja sombrero hamppareista kuvat :P

 Viimeisen päivän artisti oli kyllä kaikista viikonlopun esiintyjistä paras. Lavashow oli omaa luokkaansa edellisiin verrattuna ja laulajat osasivat jopa laulaa :) 

 Vielä viimeisenä tämän päivän heppailut.. Ratsastelua ilman jalustimia, joka toki on hirmu tehokasta reeniä sisäreisille ja pyllylle, mutta HYI! Eihän se ihan niin hyvin mennyt kuin olis voinut, mutta reeni saatiin loppuun ja hiki sekä ratsastajalle, että hevoselle. 

 Päätin sitten pestä hevosen reenin jälkeen..

 No tässä oli hevosen mielipide pesuhommasta.. 

 Ja lopputuloksena meillä oli aivan hiekkainen ja likainen hevonen. Kiitos Tamariini, kun arvostat työtäni :) 

Iltapäivällä ilmestyi taivaalle tällaiset pilvet, joten loppupäivä olikin hyvä viettää kotona kuunnellen ropinaa ja ukkostelua. :)

No comments:

Post a Comment