Wednesday, September 10, 2014

Tottunut liian hyvään säähän(kö?)

Tämän päivityksen aiheeseen päädyin tänään, koska yllätin itseni miettimästä, että ompa harmi, kun sataa eikä voi laittaa hevosta ulos... HETKINEN! Piti oikein palata takaisin ajassa vain ehkä 2-3 kuukautta ja todeta, että Suomessahan satoi muun muassa koko alkukesän. Olenko siis tottunut liian hyviin säihin täällä Unkarissa? 

Ilma tänään näytti siis jotakuinkin tältä. Välillä tuli vettä aivan taivaan täydeltä, kun vartin päästä saattoi olla, ettei ollut enää sateesta juuri tietoakaan. Komeat ukkosen kuminatkin vuorenseinämistä olivat pitkin päivää tallikaverinani. Salamoista en valitettavasti töiden lomassa ehtinyt/saanut kuvaa.

Ja tosiaan, kun tänään mietin, etten voi hevosta laittaa ulos.. Suorastaan säikähdin omaa ajatustani, koska ostin viime keväänä hevoselleni lähes 200€ maksavan sateen(rännän ja lumenkin)pitävän loimen, enkä muka olisi voinut laittaa hevosta ulos? Miksi? No ehkä, koska itselläni ei ollut sään kestävää vaatetusta ja on tottunut siihen, että joka päivä on lähes +30 astetta lämmintä. 
Laitoin sitten takin hevoselle niskaan ja voi sitä ilon määrää. Hevonen heitti pari ilopukkia ja ryhtyi syömään onnellisesti heiniä sateesta huolimatta. 


Tallin piha ja kenttä täyttyi vedestä hyvinkin nopeasti. Tuntui, että varustehuoneen oven eteen olisi voinut lähteä uimaankin, jos olisi halunnut... Ainakin käsipohjaa :) Käytin siis karsinoiden siivouksen jälkeen aikaani hyödyksi kerrankin ja putsasin hevosen varusteita jonkun tunnin. :)

Tietä pitkin meni pieni puro aina tallin pihasta bussipysäkille asti. Parhaani mukaan yritin sitä vältellä, en tosin ymmärrä miksi, kun lenkkarini olivat jo valmiiksi märät. 

 Tiellä tuli vastaan myös ISO ja aika hienon näköinen etana. Piti laittaa lenkkari viereen, jotta on jokin vertailukohde etanan kokoon.

 Tässä tunnelmat eiliseltä ja tältä päivältä... Mitenniin erilainen sää? Varmasti sään muutos johtui siitä(Pakko olla, eihän se voi muustakaan johtua? Vai voiko sittenkin?), että eilen tuli harmiteltua, miten kuuma on. Mikähän siinä onkin, että ihminen ei koskaan ole tyytyväinen? Eilen oli lämmintä noin +30 varjossa ja tänään satoi sitten vettä taivaan täydeltä ja molemmissa tuntui olevan jotakin vikana. 
Noh. Loppujen lopuksi oli oikeastaan aika hienoa kuunnella ukkosen kuminaa ja katsella salamoita, varusteita putsatessa. :) 

Bussikin hikoili, tosin tänään ja sisältä päin. Ei meinannut bussin ikkunoista nähdä ulos. 

Onneksi kotona on kylpyamme. Tallilta tullessa laitoin suoraan lämpimän(kuuman) veden valumaan ja kirjaimellisesti valuin lämpimän veden syleilyyn vaahdon sekaan, seuranani vain minä itse ja ulkoa kuuluva sateenropina. Voi sitä nautintoa! Sadepäivä ei harmittanut enää yhtään!

Sadepäivän(ja aikaisin loppuneidentyöpäivien) kunniaksi lähdimme käymään bussilla paikallisessa urheiluliikkeessä Decatlonissa. Ei sekään tosin mennyt aivan kuin elokuvissa, koska onnistuimme missaamaan bussin siitä huolimatta, että odotimme sitä pysäkillä melkein 10 minuuttia. Bussi siis ajoi vaan onnellisesti ohitsemme, kun istuimme bussipysäkillä. 

Päästiin kuitenkin urheiluliikkeelle ja nyt on kunnon vaatetus myös sadepäivien varalle! Ei tarvitse enää harmitella eikä varpaidenkaan kastua. Kuten joku joskus on sanonut "Ei ole huonoja kelejä on vain väärä varustus". 

Iltapalaksi käytiin Döner Kingissä syömässä kanapitakebab ja kanakebabia riisillä. Namnam. Ei siis ollenkaan huono sadepäivä, vaikka aamupäivästä harmittikin :)


No comments:

Post a Comment