Thursday, September 25, 2014

Namnam. Ruoka on hyvää.

Edellisestä postauksesta onkin jo aikaa, mutta tässä tätä taas olis :) Ihan alkuun olis se kuva, minkä lupasin jossain postauksessa eli kuva liikennemerkistä, jossa kielletään hevoskärryillä ja traktorilla ajo.
Näitä merkkejä tosiaan löytyy lähes kaikkien vähänkin isompien teiden varsilta, vaikken tähän mennessä ole nähnyt kuin yhden hevoskärryn/-vaunun, jota veti kylläkin kaksi hevosta, liikennemerkistä poiketen :)

Oon viime aikoina kunnostunut ruuanlaitossa kotona. Täällä on melkein liiankin helppoa käydä ulkona syömässä ja tästä syystä siellä tuli enemmänkin käytyä. Ja täytyy myöntää, että toinen syy on ollut vähintäänkin pelottava kaasuhella keittiössä. Ennen Unkariin tuloa en ainakaan muista koskaan käyttäneeni kaasuhellaa, joten sen käyttö vaati hiukan harjoittelua alkuun. 
Tosiaan tässä oli ensimmäinen "virallinen" kotona tehty ruoka-annos, jossei lasketa munakkaita. Tomaatti-basilikajauhelihakastiketta ja makaroonia. Lisäsin vielä kastikkeeseen maissia ja punasipulia ja hyväähän siitä tuli :) 

 Oon tosin edelleen tehnyt myös munakkaita. Yläpuolella olis metukka-maissi-punasipuliomeletti, NAM. Superonnellinen oon myös siitä, että tuli roudattua blenderi kotoa tänne, koska täällä on tullut tehtyä PALJON smoothieita. Pääasiassa niihin on tullu laitettua jotain seuraavista: banaania, nektariineja, päärynää, mangoa, avokaadoa ja hedelmien lisäks maustamatonta jugurttia, kauraleseitä ja maitoa tai mehua :) Kivoja aamupaloja tai välipaloja :) 

Tähän väliin pieni sääpäivitys. Oon seurannut, että Suomessa on jo melko viileä (Lapissa kuulemma luntakin). No täällä on ja ei. Eräänä päivänä viime viikolla oli pakko ottaa kuva kaupungin keskustan liepeiltä, jossa oli vielä kevyesti tuommonen +28 celsiusta lämmintä. On tässä viime viikkoina myös ollut viileämpää, eteenkin iltaisin, mutta pääasiassa ollaan päivisin pysytty +17-+25 asteen tuntumassa. Tosin siitä huolimatta onnistuin itselleni jostain tämmösen flunssan hankkimaan :s

Tosiaan sitten piti yks päivä ottaa kuva paikallisesta kaupasta. Tämä kuva on suunnilleen kuuden aikaan illalla, ainoana erona vaan, että täällä on tällaiset jonot lähes mihin aikaan päivästä tahansa. Joten, jos täällä jossain oppii kärsivällisyyttä, niin se on kaupassa. Jonossa saattaa hyvinkin seisoa 10-15 minuuttia ja sitten, jos sattuu huono tuuri ja yrität maksaa debit-credit -kortilla ja kassalla on joku vanhempi henkilö, niin todennäköisesti onnistut sotkemaan koko kassan. Unkarissa ei liiemmin ainakaan Miskolcissa vanhempi väestö puhu englantia, joten siinä on sitten ihan turha ruveta pyytelemään anteeksi tai selittämään, mistä on kyse, kukaan ei ymmärrä :D Yritä siinä sitten tällaisten jonojen jälkeen olla olematta nolona, kun koko jonon ihmiset joutuvat vaihtamaan jonoa, koska kassa ei enää toimi.. Ja kyllä, puhun omakohtaisesta kokemuksesta, tosin viime keväältä. 

Tässä olis sitten ylläolevan kauppareissukuvan jälkeinen tulos.

Oon ruvennu harrastamaan myös keittoja, mitä en oikeestaan ikinä tehny tai harvemmin söinkään Suomessa. Okei, tämäkin on puoliksi valmiskeitto, MUTTA keitin kyllä vielä erikseen kukkakaalin ja lisäsin keittoon juustoa ja nokareen voita. Keitettyä kukkakaalia sitten vaan valmiin keiton joukkoon ja oli muuten nuhanenälle aika hyvä ruoka :) 

Eilen käytiin sitten parantelemassa nuhaa Intim nimisessä kuppilassa, teellä ja kaakaolla. Jukalla oli chai tea latte ja rooibostee. Itse taas join ylläolevan valkosuklaakaakaon ja allaolevan hedelmäteen. Todella hyvää ja auttoi ainakin hetkellisesti nuhaan :P

Teekin maistuu täällä jotenkin paljon maukkaammalta, johtuu varmaan osittain siitä, kun se ei ole perinteistä valmispussiteetä, vaan teepussit täytetään itse kahvilassa teetä valmistaessa. :)



No comments:

Post a Comment